Rakkaudesta ruokaan

Loppukesän Tallinnan matkalla käytin supermarkettiin sievoisen summan ihan vain raahatakseni kotisuomeen erilaisia puurohiutaleita ja välipalapatukoita. Bulgur-paketti hajosi paluumatkan aikana reppuun ja sieltä sitten omin pikku kätösin pussitin jyvät junamatkan aikana. Tampereella tutkin vähintään viiden kaupan kylmähyllyn etsiessäni sitä tiettyä rahkajuomaa, mitä silloin kerran löysin Lahden Citymarketista läpikulkumatkalla. Pelkkä Prismassa tai Lidlissä käynti herättää minussa lapsenomaista riemua: Sieltä saa ruokaa!

Olen aina rakastanut ruokaostoksia. En näe kaupassa käyntiä arjen pakollisena suorituksena, vaan enemmänkin rakkaana harrastuksena. Rakkauteni ruokaan on itsestäänselvyys, mutta vähintään yhtä tärkeänä pidän ruuan saatavuutta. Nälkä on kamala tunne ja se vääristää kaiken: Esimerkiksi suurin osa kunnon kinasteluista parisuhteessani on käyty nälkäkiukun hetkinä. Jotta olisin oma (ihana?) itseni, minua täytyy ruokkia säännöllisin väliajoin. Selitys on yksinkertaisesti siinä, että kylläisenä olen Henna mutta nälkäisenä Hulk eli vähän niin kuin gremlinsit mutta päinvastaisella idealla.

Vitsailimme työkavereiden kesken, että namusedät jääkööt omaan arvoonsa, sillä meillä on duunissa ruokatäti. Jääkaapissa on Hennan rahkaa, proteiinivanukasta ja raejuustoa. Työpisteeltäni löytyy myös aina edustustason valikoima hiilareita puuron, riisikakkujen ja leivän muodossa. Ja sitten on vielä ne proteiini- ja välipalapatukat! Voin pitää loitolla sekä oman että työkaverin nälän -Työhyvinvointia sekin.

Tänä vuonna vietämme joulun Meksikossa ja kyllä, olen jo valmiiksi ihan fiiliksissä kaikista niistä mauista, joita pääsen testailemaan. Tälläkin kertaa on pakko päästä Leonin äidin kanssa torille valitsemaan ruoka-aineksia ja Chedrauin supermarkettiin äimistelemään kaikkea sitä, mitä suomen kaupoista ei saa. Viime reissulla tuliaissaldo käsitti lähinnä ruokaa ja niin se taitaa olla tänäkin vuonna, sillä olemme jo ehtineet listata mitä kaikkea aiomme tuoda mukanamme emmekä edes ole vielä matkakohteessa. En osaa vielä sanoa, miltä joulu Meksikon tyyliin maistuu, mutta satavarmasti se on herkullinen yllätys!

 

 

Posted in Yleinen.

Henna Aguilera

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *