Onko pakko jossei tahdo?

Onko pakko jos ei tahdo? Mikä loistava kysymys! Olen itse jaotellut elämän pakolliset asiat kahteen kategoriaan. Ensimmäiseen kategoriaan kuuluvat kivat pakolliset asiat eli sellaiset, jotka antavat elämälleni jotain positiivista. Jos haluan esimerkiksi saada palkkaa, minun on tehtävä töitä tai jos haluan pysyä hengissä, minun täytyy syödä. Työssä opin, kehityn, haastan itseäni ja koen onnistumisen tunteita. Työ tuo merkitystä ja mielekkyyttä elämääni ja se ryhmittää arkeani. Ruokailu taas on puhdas nautinto, tiedätte tämän kyllä.

Sitten on se kategoria ei-niin-kivoista pakollisista asioista eli niistä jutuista, jotka eivät tuo minkäänlaista lisäarvoa elämääni, mutta jotka täytyy silti pakostikin suorittaa. Jos haluan esimerkiksi, että asuntomme valaistus ei koostu yksinomaan kynttilöistä, niin joudun avaamaan ja maksamaan postiluukusta kolahtavan sähkölaskun, halusin sitä tai en. Ja voi että miten nämä jälkimmäiset kategorian pienet turhakkeet ärsyttävät ihmistä, jonka elämä on muutenkin aikamoista aikatauluttamista! Joko se auto pitää taas katsastaa? Miksi ne pölypussit on taas loppu? Siis häh, pitääkö tämä vasta hankkimani Officen lisenssi uusia JOKA VUOSI? Muistutan itseäni joka viikko siitä, että nämä asiat pitää vain hyväksyä ja suorittaa eikä ärsyyntyminen auta.

Oikeastaan pakollisista asioista on olemassa kolmaskin kategoria – Nimittäin se, jota kannattaa ihan surutta vältellä. Seuraavan kerran, kun hampaat irvessä ryhdyt hoitamaan jotain asiaa, kysy ensin itseltäsi kuuluuko se ensimmäiseen tai toiseen kategoriaan? Jos vastaus on ei ja keksit paljon parempaakin tekemistä (vaikka niistä kahdesta ensimmäisestä kategoriasta) niin unohda se epämieluisa tekeminen! Pyrin toteuttamaan tätä keinoa mahdollisimman itsekkäästi. Jos pitkän viikon puurtamisen jälkeen taloyhtiön pihatalkoot tai pikkuserkun kissan nimiäiset eivät ole sellainen vaihtoehto jonne riemusta kirkuen lähtisin, niin en todellakaan lähde. Siis en tod. Lisäksi KIELTÄYDYN potemasta siitä huonoa omatuntoa. Ihan sama mitä naapurit tai sukulaiset ajattelevat!

Kosmetologini ja supernainen Sari Pulkkanen kertoi minulle, miten hän päätti tehdä vain niitä asioita, joista nauttii. Tuo lause sykähdytti ja olin siitä kovin innoissani, sillä tajusin haluavani itse elää juuri tuon ajatuksen mukaan. Kuukausi Sarin kanssa käydyn keskustelun jälkeen olin uskaltautunut vähentämään toimistotöitäni vakuutusyhtiössä vakituisesta työstä tuntiperusteiseksi ja hypännyt täysillä uuteen ammattiini liikunta-ja hyvinvointialan parissa.

Aika monen pakollisen asian kohdalla voit itse päättää, mihin kategoriaan se kuuluu. Tee mahdollisimman monesta asiasta itsellesi mieluisia, jätä ne vähemmät mieluisat asiat murehtimatta ja kieltäydy täysin turhista kokonaan. Älä selittele tai pyytele anteeksi. Yhtäkään hetkeä et saa enää takaisin, joten voit aivan hyvin käyttää tuntisi tekemällä niitä asioita, joista nautit!

Rakkaudella :*

Henna

Posted in Yleinen.

Henna Aguilera

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *