Lomalta arkeen lepäämään

Lomalla viimeinkin, voi ottaa iisimmin. Rohkenen olla Raappanan kanssa eri mieltä, ainakin ihan vähän. Viime viikkoihin on mahtunut paljon musiikkia, rakkautta, naurua, uusia sykähdyttäviä tuttavuuksia ja upeita kokemuksia. Elämyksiä, joita en unohda koskaan. Toisaalta silmäpussini eivät kestä enää yhtään lisää reissussa kerrytettyä univajetta, maksani yhtään olutta, ruuansulatukseni yhtään hampurilaista tai ihoni yhtään päivää auringonpaahteessa. Minä kaipaan rutiineja.

Kiitos oma rakas sänky, että sain korjata univajettani nukkumalla 11 tunnin yöunet. Kiitos aamiaisesta kahvi, puuro ja kananmunat ja ruisleipä, ehkä jo tänään vessassa käynti sujuu normaalisti. Kiitos suomen kesä, että taas täällä sataa. Ja luojan kiitos, että salilla oli vuorossa jalkapäivä.

Päivän paras rutiini!

Päivän paras rutiini!

Rakastan matkustamista. Olen ylpeä siitä, että viime viikon reissulla suoriudun ajomatkasta Budapestin lentokentältä rajan yli Oradeaan, Romaniaan ja takaisin. En tule ikinä unohtamaan rakkaan ystäväpariskunnan häitä, jotka romanialaistyylissään olivat kokemus kerrassaan. Nautin suunnattomasti päivästä, jonka vietimme Budapestissä pyöräillen. Tämä kaikki kuitenkin tarkoittaa, että joudun väkisinkin epämukavuusalueelle. Harva asia on lomaillessa kontrolloitavissa, sillä kaikki on uutta ja tuntematonta. Onneksi haluni uusille kokemuksille ylittää tarpeeni hengailla vain siellä mukavuusalueella, omassa kodissa Suomessa.

Ajattelin ensin mainita, että olen suunnitelmallinen ihminen. Mutta hetkonen! Suunnitelmallinen? Se ei kuulosta tutulta. Paremmin kuvaava adjektiivi olisi aikatauluttaja. Tarvitsen nimittäin päivääni tiettyjä aikaan ja tilanteeseen liittyviä rutiineja. Olen tyytyväinen, kun saan rakentaa näistä elementeistä itselleni raamit, joiden lomassa toteuttaa päivää aina kunkin tilanteen mukaan. En siis suunnittele sisältöä vaan ajan. Olen yhdeltä, jos toiseltakin suunnalta kuullut, että olen aina kiireinen. En sentään. Toisaalta onko kalenterini aikataulutettu? -Totta helvetissä on! Miten muuten ehtisin tehdä toiminimellä PT-töitä, toimistohommia vakuutusyhtiössä, blogata, treenata ja viettää laatuaikaa paremman puoliskon, perheen ja ystävien kanssa? (Ja kaikille teille äideille: En ymmärrä miten teette sen. Respect). Järjestän kalenterini niin, että kun olen oikeassa paikassa oikeaan aikaan, minulla ei ole kiire.

Lomalla olen ihan retuperällä. Ruokarytmi ja unirytmin heittävät kuperkeikkaa ja jättävät kroppani ihmettelemään maan ja valuutan lisäksi, että päälläänkö tässä nyt pitäisi seistä. Jos olet ollut joskus muullakin lomalla kuin sillä all-inclusive -versiolla, jolla pyöritään aamusta iltaan hotellin altaan ja buffetin väliä, niin tiedät mitä tarkoitan.

Tiedät sen tunteen, kun parin keskipäivällä tyhjään vatsaan juodun lomaoluen jälkeen harhailet 35 asteen lämmössä ja nälkäkuoleman partaalla pitkin sinulle entuudestaan tuntemattomia katuja yrittäen etsiä ruokapaikkaa, jonka edessä ei seisoisi ahdistava sisäänheittäjä ja jonka kyltissä ei lukisi Tourist Menu seuranaan auringon haalentamia kuvia epäilyttävistä ruoka-annoksista. Yrität olla aloittamatta kinaa puolisosi kanssa, mutta nälkäisenä ja auringon polttamana itsehillintäsi on pyöreä nolla. Seisot siinä keskellä vilkasta katua tietämättä mitä ilmansuuntaa seuraavaksi yrittää, kun taas yksi tyrkky korumyyjä lähestyy sinua (Hello my friend how are youuuu!). Tunnet itsesi niin turistiksi kuin ikinä voit (sanan rumassa mielessä) ja mietit, että kyllä tästä on rentoutuminen aika kaukana.

Entä sitten? Syöt sen makuhermoja hivelevän annoksen paikallisia herkkuja, näet jotain henkeäsalpaavan kaunista ja nautit täysin sydämin. Toivot, ettei se loma loppuisi koskaan.

Terkkuja kaikille lomalaisille, muistakaa käyttää aurinkorasvaa ja juoda vettä. (Suomessa lomailevat pärjäävät vedenjuonnilla).

Henna

 

Posted in Yleinen.

Henna Aguilera

2 Comments

  1. Ihana <3 Täällä vielä muutaman päivän loman syövereissä nauttien 🙂 Arki kutsuu viikon päästä ?

    • Pitää tehdä töitä että haluaa lomailla ja lomailla jotta haluaa taas tehdä töitä 🙂 Ihanaa loman jatkoa sinne, lataa akut täyteen <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *